Mulla kyllä alkaa olemaan mittari aika täynnä... Munhan piti nauttia vielä ajamisen ilosta joka alkoi eilen oikeinkin mukavasti aamusella työmatkan merkeissä. Uudistetut vanteet ja meno oli kuin pilviä pitkin ajelis. Nautinko hetken liikaa???

 

 Kesä ollu yhtä hemmettiä noiden renkaiden kanssa. Ensin puhkes takarengas katkenneen pinnan vuoksi jonka jälkeen ostin "uuden" sisäkumin ja toisen kerran sama juttu, ehkä noin pariviikkoa edellisen korjauksen jälkeen.  No ajoin pari hassua reissua taas rengas tyhjä pinnoja poikki ja jne jne. Pinna vaihdettiin ja sisäkumi "uusi" paikattiin. Seuraavalla isolla reissulla takarenkaan ulko rengas keskeltä halki. Prkl. Sisäkumista tuli silppua. No sehän nyt oli ihan ilmeinen seuraus mutta sitten vaihdettiin uudet ulkorenkaat ja samalla sisäkumit.

 

proxy?url=http%3A%2F%2F1.bp.blogspot.com

Vesijärven ympäri ajo keskeytyi vähän ennen määränpäätä.

 Nätisti repesi.

 

 

             

 

 

 

 

 

 

 Ilma vaan ei kestä taka renkaassa, uusissa ulkorenkaissa ei mitään terävää putsattu ja puunattu.

Nyt kun sain pinnotukset ajattelin että kyllähän nuo on sen verran uudet että kestää. Ei rengas paikalleen täyteen ilmaa aamulla oli täysin tyhjä. Etsin löysin ison reijän jonka päätin paikata.

Seraavana aamuna sama homma. Etsin ei vuotanut vanhasta kohtaa vaan pikkasen matkaa kumin pintaa ylös päin toinen paikka. Huom. kyseessä miltein uusi sisä kumi. Eilisen ajoin koko päivän

töihin, kotiin, kotoa tallille, tallista tullessa hiukan ihmettelin ajomukavuude muuttumista mutta

mitään erikoista en siinä pimeässä huomannut. Aamulla innostuksissani ajattelin jälleen ajaa töihin,

mopo varastosta kumi aivan tyhjä mitä hittoa?

 

 Nyt en voi päätyä muuhun kuin siihen että eikö perkule löydy laatua enään.  Olen ostanut samaa sisä kumia 4kpl kaikissa hetkenpäästä joku vuoto ongelma. Katselin sisäkumia siellä on ohuempia läikkämäisiä kohtia, kun pumppaat ilmaa pullistuu joistain kohin pieniä kupoleja. 

 

 Soitin yhteen firmaan mopovaraosaliikeeseen. Naurahti hiukan kun kerroin ja sanoi halvalle ei saa hyvää samasta asiasta soittanut kovin moni muukin. Ei luvannut mitään mutta kertoi että heiltä voisi löytyä ehkä hyvä kumi eikä nyt reilusti kalliimalla kuin nuo mitä olen aikasemmin ostanut. Kertoi että pitää olla tarkka onko kumit säilytetty miten kauan viikattuna paketissa. No kaikkea sitä pitää ottaa huomioon siis muistakaa tämäkin. Minä olen vähän ollut ehkä sinisilmäinen. Nyt toivon ja odotan innolla että mulle varatun tavaran pääsen noutamaan. Samassa saan tilattua itselleni nasta renkaat jeeeee. Joulu lahja itselleni nam...

 

 Joko mun aikani olisi saada nauttia vihdoin siitä ajelemisen riemusta miten oisi? Vielä on muutama asia noiden rumpujen kanssa katsottava mutta nyt ne toimii ja uudet holkit on tekoa vaille valmiit.

 

 Eli ei ole mitään hyötyä häröillä näiden kanssa puolivuotta yhtä rengas remonttia jos et ole valmis ostamaan vähän hinnakkaampaa laatua niin älä alota projektia ollenkaan.

 

Tässä vielä muutama kuva minkä savukaaren päästä löytyi eilisellä hienolla mutta lyhyellä ajoreissulla.

 

proxy?url=http%3A%2F%2F4.bp.blogspot.com

Päivä painuu mailleen

 

proxy?url=http%3A%2F%2F4.bp.blogspot.com

 

 

8.11.2013 Positiivisempi mieli ja niksipirkkaa

Nyt taas vähän positiivisimmin mielin. Käväisin eräässä kauan sitten suositellussa mopo varaosaliikkeessä.
Vinkkinä sanottakoon, verkkokauppa löytyy ja liike vantaan petikosta. 
Tänne soitin jo aamulla oisko tarjolla ongelmaan ratkaisua.

Vahvemman sisäkunin oli kaveri pistänyt sivuun ja samalla kyselin nasta renkaita ja yhdet parit oli jääny varastoon, 
verkkokaupasta ne ei ollu saatavilla. Onneksi lähin käymään nyt on natarenkaat Toivolle.

Nii niksipirkkaakin sain , kun varmistelin kestääks kumi niin kysy heti onks kyse pappa tuntsasta ja alu vanteista myönsin ja syy ja seuraus 
oli kyllä tosi järkeen käypä. Vinkin kerron ko saan tuon kumin vaihdon taas käyntiin.