Ja lähden vihdoin ajelemaan.

21.1.2014%20-%201-normal.jpg

 Eilen pohdin kun jonkin verran oli tullut kunnon pakkaslunta maan pintaan että melkoisen korkea kynnys on lähteä ajamaan mopolla työmatkaa kun ei ole pakko, sitä tulee startattua toi auto kuitenkin ja tuijoteltua noita vauhti valoja aamusta toiseen. Alkaa itse asiassa tympimään ja mun työ matkalla kun suurimman osan köröttelee ruuhkassa muiden perässä autolla, miksi ei saa sitä samaa tatsia kuin kesällä kun ymmärtää että ruuhkissa ei tarvitse seistä mopolla voi paahtaa ohi.

 Tämä tuli itseasiassa viime kesänä testattua kun kaveri kulkee samaa reittiä kotiinsa kuin minäkin mutta vielä vähän pitemmän matkan pohjosiin päin. Lähettiin ihan just samaan aikaan liikenteeseen ja minä pyöräteitä mopolla. Kun tulimme noin 2 kilometrin päähän näin hänet risteyksessä odottamassa  pääsyä päätielle nostin kättä ja jatkoin matkaa jonkin ajan kuluttua hän ajoi minun ohitse ennen liikenneympyrää n. 4km päässä lähtöpaikasta taas menin ohi ja pääsin kilometrin hän ajoi minun ohitse jälleen jonka jälkeen ajattelin että nyt jäin, 7-8 km pääsin hänen kanssaan aika samaa matkaa. Mutta siitä 5km taas ohitin hänet koska tie oli ruuhkautunut ja minä jatkoin omaa matkaani. Kun tuli meidän kotiin päin johtava liittymä juuri 500m kaverini ajoi minusta ohi ja pystyimme moikkaamaan vielä. Mutta en kyllä ollut yhtään hitaampi ajamaan ja en joutunut seisomaan jonoissa hetkeäkään.

 Siinäpä pohtimisen aihetta tosin monta syytä löytyy miksi starttaa auton, onko ne tekosyitä vai? No jokatapauksessa ajatus mopolla ajosta on kokoajan takaraivossa ja hinku on kova mutta niin se vaan jää tuonne varastoon joka aamu. Potemani flussa on yksi hyvä "tekosyy" kai sitä ajattelee että se pahenisi jos menisin ja porhaltaisin pakkas viimaa vastaan. Kylmyys myös pelkäänkö kylmää ajattelenko automaattisesti että parikyt astetta pakkasta jäädyttäisi mut heti ekoilla sadoilla meterillä onko se myytti, tuntuuko se yhtään pahemmalle kuin mennään sinne lähemmäksi nollaa se oli jo aika kylmää kyytiä tuossa syksyn aamuina vai tottumus kysymyskö se olisi.

 Kylmyys on aika veikeää ajatella, kuitenkin loppujen lopuksi kun oiken on pakkasta hytisen puolet matkasta kumminkin autossakin, se kun on tullainen koppimallinen ei lämpökerry sillai kun henkilöautossa yleensä. Vie montakilometriä ennenkuin lämpöä on edes siedettävissä määrin ja varsinkin kun en omista sisälämmitintä. Jos palelen puolimatkaa autossa ja olisi mopoillessa kunnolla päällä niin voisihan se olla että kokomatkan saisin mennä suhteelisen lämpimissä oloissa mopedilla kun taas autolla en tuolla lyhyellä matkalla saavut kunnon lämpöistä hyttiä missään vaiheessa. Hmm no silti se mopo jää sinne varastoon vaikka kuinka perustelisin, ehkä tässä kaipaisi sellaisen kokeilu ajelon lähialueella jos jäädyn voin ilmoittaa että mut voi hakea jäätikkuna pois tästä parin tien risteyksen päästä. No tänäänkin starttaa auto vaikka mä tiedän että taisin olla eilen laiska ja ajattelin että tankki riittää enkä jaksa käydä tankilla kuin vasta aamulla saa nähdä onko auto hörppimässä jää hilettä tai lähteekö ylipäätänsä käyntiin. Voihan siitä autoilustakin tulla hankalaa näemmä.