proxy?url=http%3A%2F%2F1.bp.blogspot.com

 

  Tämä viikko taas vierähti ihan ite eestään. Töihin, takaisin, ilta ja töihin. Eipä ole ehtinyt juuri tekemään mitään Toivon eteen. Sen verran kuitenkin että nyt on pinnat laitettu vanteille ja vanteet ovat ihan ok.

No vanteita laittaessani tajusin senkin että vaikka oli purkanut rummut ja merkannut holkit ja järjestyksen

ei se toimi ne on kasattu jossain vaiheessa väärin.  Varsinkin eturenkaan toinen rumpukansi kantaa ainakin 2 milliä ja jää keikkumaan. No eikun selvittämään missä järjestyksessä ja minkäkokoisia holkkeja pitäisi olla ja jotain mättöhän sieltä löytyi. Samassa huomasin että takarenkaan sisäkumi ei pidä ilmaa, paikkasin sen mutta ei pidä vieläkään missä hitossa taas on vika (uusi kumi). Siis viikonlopuksi on pohdiskeltavaa. Tosin ajattelin että jos kävisin hakemassa crossi pyörän sisäkumin takarenkaaseen ja katottaisiin toimisiko se nyt vihdoinkin. Ei pitäisi olla roskia tai muutakaan tuolla ulkokumissa puunasin ne kyllä niin tarkkaan, varastoitaessa on täytynyt sisäkumiin tulla joku vekki.

 

 No näitä pähkäillessäni totesin tuossa yksi aamu töihin ajaessani että kiva syksy on siirtymässä talveen.

Sen huomaa mun työ matkasta. Auta armias kun erehdyt menemään talvikauden alkaessa tuolle moottoritielle niin hommahan ei suju mihinkään suuntaan. Taas sain siitä muistutuksen tiistai aamuna että olisi pitänyt valita tuo vanhavaltatie eikä moottori tietä. Muutaman auton ketjukolari, olen tietty iloinen ettei kellekkään tainut pahemmin käydä mutta kyllä se turhauttaa eikö siellä nyt hemmetti pystytä ajamaan niin että toisen takalisto ei oo ensimmäinen ennen jarrutusta...

 

 Siinä jo 6km ajaneena vajaa kilsa ennen toista poistumis liittymää jono pysähtyi täysin 10 minuttia istuttiin jonossa ja siinä jo kerkesi tulla vaikka mitä mieleen. Kun pääsin poistumisliittymästä pois oli jo tilanne vanhallekitielle niin jumissa että sinne ei ainakaan kannattanut ajaa joten päätin että vaikka tulikin ylimääräsiä kilometrejä kymmenissä ajan toista kautta ja sujuvastihan sekin melkeen meni paitsi siellä myös tökki moottoritien alku mutta vanhatie oli suhteelisen vapaa.

 

 Istuskellessa tuli mopoa ikävä. Jos vain olisi ollut kunnossa olisin ajanut takasin ja ottanut mopon alle mutta sillä se roikkuu varaston katossa ei mitään mahdollisuuksia. Olen huomannut että mulle on tullut autosta välttämätön pakko jos vaan ei olisi ihan niin mukavan haluinen että ei huvita töihin päin kastua uitetuksi koiraksi ajaisin varmaan työ matkat aina mopolla. Kotiin päin ei niin haittaa jos kastuu mutta töihin päin se on ikävämpää. Täksi talveksi olen kyllä varautunut siihen että myös kylmällä ajetaan välillä jos vain noiden renkaiden kanssa pärjää, nastarenkaita oon yrittänyt etsiä mutta oon todennut että menisi itse nastoittamiseksi. Joten jos joku tietää mistä saisi nastarenkaita niin laittakaa mulle viestiä oisin kiitollinen tiedosta.

 

 Mopon hankinta on mulla tosiaan johtanut siihen että peltilehmää ei enään juurikaan palvo. Jotenkin tulee niin mukavina muistoina jotkin Juhannukset esimerkiksi mieleen kun ihmiset yrittävät päästä kesän juhalaa viettämään maalle ja töistäkin lähden itse yleensä tuossa klo 15 kieppeillä niin kyllä on ollut mahtia ajaa vanhanlahentien pyöräteitä ja piennarta pitkin ruuhkan ohi ja tuntea pienehkö vahingon iloa siellähän seisotte kölvit. Jonojen ohi kilometri tolkulla mikä kaunis näky.

 

 Mopon kanssa näkee mitä moottoritieltä ei näe auton ikkunasta. Tuli myös yksi kesä tässä mieleen kun ajelin töistä kotiin pyörätietä pitkin ja aurinko paahtoi kuumasti, ei tuntunut kuumuutta kun ilmavirta piti ilman mukavana. Siinä yht´äkkiä hiljensin vauhtia herra sisilisko oli paistattelemassa päivää auringossa. Minä toki häiritsin hänen auringon ottoaan mutta en sentään ehtinyt ajaa päältä kun ehdin havaita sen jo metrien päästä. Siinä pysähdyin ja hetken katselimme toisiamme kunnes sissari pyyhälsi heinikkoon. Aivan loistava fiilis. Jos olisin porhaltanut autolla en olisi kaveria nähnyt ja päältä ois menty tietämättä mitään. Maisemiakaan ei voi moittia välillä on niin upeat näkymät että jää ihan vain katselemaan niitä mihinkä sitä kiire pitäisi olla???