Tänään pääsin tiettyjen järjestelyjen jälkeen vasta iltasessa laittelemaan renkaita. Talvi nakkien vaihto meni suht ripeästi ja jeessarilla vanteiden vuoraus taittui nopeasti. Eturengas asettui hyvin ja nää talvirenkaat on sen verran karkeilla nappuloilla että vievät tilaa vähän enemmän, ketjun kiristys ja renkaan suunnan säätäminen onnistu aikas helposti mutta sitten meni sormi suuhun miksi rengas on sentin verran liian vasemmalla siis takarengas.

 

 No minä en sitten tullu ajatelleeksi asiaa sen enempää mutta eihän tuo rengas tuonne mahdu tällä tavoin ja ottaa kiinni lokariin ylhäältä vasemmalta, tossiaan runkoon nähden sentin sivussa. Sitä sitten pähkäiltiinkin yritin säätää akselia mutta tajusin että ei se säädy mihinkään ja sehän se jumiutunut mutteri jota en sitten ottanut viime säädöissä huomioon. Nyt kun tilaa oli vähemmän tajusin tarkistella asiaa ylälokasuojan kauttakin ja sieltähän sitä mättöä taas löyty ja rutkasti.

 

 Viimeksi jotenkin aattelin että kun oli juminut akseliin ja sitä edelliselläkin kerralla laitetiin opastajan kanssa se näin,  että kun en saanut sitä aukeemaan se on varmaan normi kohillaan. Tein vaikka mitä yritin pistää kiinni vaikka minne että saisin mutterin auki mutta ei, siis päätin että on kovin fiksua jättää se siihen kun sehän on varmaan vanhoissa säädöissä niin homma pelittää. Siispä olen ajelut pitkään takarengas sivussa reilusti runkoon nähden vasemmalla. Että sillai.

 

 Taas oppia oppia... Piti kyllä ottaa miesvoimaa avuksi ei mulla riittäny vääntövoima avata pulttia joka oli ruostunut kiinni. Huomenna toivoisin syvästi että tämä olisi nyt tässä ja pääsisin tosiaankin ajelemaan vihdoinkin. Meinasin mennä koeajelolle ja miehelle sanoinkin että jotain on pielessä, eli vaisto oli oikeassa eipä mahtunu rengas pyörimään ei. Huomenna säädöt nappiin ja please antakaa mun jo päästä nauttimaan ajosta. Mulla on sormien niveletkin ihan rikki kun oon vääntänyt taas niin tosissani.

 

 Että voi olla tuskasta mutta kun tarpeeks tekee niin oppiihan olemaan ja kai sen voi ajatella positiivisesti että seuraavalla kerralla mä tiedän kaiken noitten renkaiden säätämisistä. Kyllä se vaan näin on että ei kuunella muita vaan opetellaan kantapään kautta niin kyllä se homma sieltä löytyy kohilleen. Tekemällä sitä on ennenkin opittu.

 

 Ompahan muuten aikasen rouheen näköinen mopo talvireikaineen.