20140106_145904-normal.jpg

Zündapp värikartta RAL 6026 Opalgrün voi sano aikoje alusta yksi mun lempiväreistä


No niin nyt on projektin eka vaihe vedetty. Kolmeviikkoa sitten aloitin pohjatyöt paklaamiset ja pohjamaalit, peltien oikomiset. Tarkoituksenani ei ole tehdä kyllä tästä moposta mitään täysin uutta vaan siellä saa kyllä elämän jäljetkin näkyä onhan sille elämää kertynyt jo yli viisikymmentä vuotta, eli ihan pienimpiin klommoihin kolhuin pellin röpellyksiin en puuttunut mutta isoimmat taitokset ja klommot on nyt korjattu ja paklattu yms. yms. Tavoitteenani on ollut että saanko mopon sellaiseen kuntoon että siitä saadaan vielä liikkuva peli ja rekisteröityä.

Eilen sain vedettyä päävärin pintaan kaikkiin osiin. Viikonloppuna kokeilluista osista kaikki paitsi lampun kehys oli onnistuneet mielestäni aloitteliaksi hyvin ja lampun kehys vain on noin monella kulmalla ja mutkalla varustettu on hankala maalata jottei tulisi valumia saa olla sumuttamassa maalia ihan jokaisesta luonnottomastakin suunnasta, jotenkin on kutina että ei vieläkään mennyt ihan niinkuin piti mutta kaikki muut osat taisivat onnistua tällä toisellakin kerralla, joten taidan saada tänä viikonloppuna kakkosvärit vedetyksi, jota tulee vähän muutamaan osaan. Sitten mopon voikin jo tuoda pikkuhiljaa kasattavaksi tänne kotosalle. Olen aika innoissani, pääsen näpräilemään pienten osien puhdistamisen ja restauroinnin parissa. Penkkiä olen jo suunitellut, haastetta tuo vain se että mulla ole kunnon konetta millä ommella tekonahkaa eikä taida sormet kestää että käsin tekisi, no jää nähtäväksi miten sen toteutan. Voi kyllä olla että työkaverilta voisi löytyä kone millä ommella täytynee siis palata hänen kanssaan asialle.

Maalauksesta kyllä tykkään ihan hirveesti, kumpa olisi vain tarpeeksi maalattavaa ja harjoteltavaa sekä maalia mitä raaskisi pistää vaan menemään. Tuo taito olisi mukava oppia hyvin ja paikkakin olisi kiva, tuolla tallilla missä nyt olen maalannut vähän pukkaa pölylentelemään ja siitä joudutaan luopumaan kesään mennessä. No mutta tavoite on saavutettu ja saattaa tämä vielä tästä ihan hyvin päättyäkkin. Sain siis uuden mielipuuhan ja tästä on hyvä lähteä jatkamaan. Tänään käyn katsomassa tuloksen töiden jälkeen ja jos vain mitenkään niin taidan tehdä toisen värin samaan syssyyn. Mutta vielä olisi ensin työpäivä lusittavana siis töihin...

 

6.1.2014%20-%202-normal.jpg6.1.2014%20-%201-normal.jpg9.1.2014%20-%201-normal.jpg